ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ & ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ Live για πρώτη φορά στη Κύπρο!


κιθάρα: AΔΡΙΑΝΟΣ ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΥ
μπάσο : ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗΣ
τύμπανα : ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΣΚΑΡΑΚΗΣ
φωνητικά: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ

Ο Γιώργος Τσίγκος & Οι Μαύροι Κύκλοι είναι ένα underground ελληνόφωνο ροκ συγκρότημα που μετρά 22 χρόνια ζωής και 6 δίσκους. Ο Γιώργος Τσίγκος έχει εκδώσει πέντε ποιητικές-πεζοτράγουδες συλλογές. Η στιχουργική του δεινότητα τον κατατάσσει ως έναν εκ των κορυφαίων στιχουργών της ιστορίας της ελληνικής rock σκηνής.

Στίχος κοινωνικοπολιτικός, περιγράφει το αδιέξοδο και τη κατάντια της καθημερινότητας που έχει μετατρέψει τον άνθρωπο έρμαιο του χρήματος και της εκμετάλλευσης. Ήχος εκρηκτικός με στοιχεία metal, punk, ηλεκτρονικά, κρατώντας πάντα τη rock βάση και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, είναι το μουσικό στίγμα των Μαύρων Κύκλων. 
Άνθρωποι που στις μέρες μας ορθώνουν λόγο με άποψη και επιζητούν την από καρδιάς συμπαράστασή μας για να δυναμώσουν τη φωνή του αδύνατου και η τέχνη, ναι, μπορεί και πρέπει να διατρανώνει την ελευθερία έκφρασής της, να κάνει αισθητή την παρουσία της ιδιαίτερα σε χαλεπούς καιρούς που ο φόβος, η συντήρηση, το κατεστημένο των τρομαγμένων ανθρωπάκων, κράτος εν κράτει απαιτεί την ψυχή μας, τον θάνατο των ονείρων μας. Κι αλίμονο σε όποιον δεν έχει ένα παιδικό όνειρό να αντιτάξει, να αντισταθεί σε κάθε μορφή εξουσίας που βάζει τα κέρδη πάνω από τον ΑΝΘΡΩΠΟ! Ο Γιώργος Τσίγκος από το 1979 μέχρι το 2001 έχει εκδώσει πέντε συλλογές πεζών και ποιημάτων: "Ο ίσκιος του ήλιου" - 1979
"Φώναζαν τα όνειρα" - 1980
"Οδηγίες πίσω" - 1984
"Έλα ρε κόφτη πλάκα" - 1986
"Η Μεγάλη Τέλεια Αγάπη" - 2001
Το συγκρότημα "Γιώργος Τσίγκος & οι Μαύροι Κύκλοι" δημιουργήθηκε τον Νοέμβρη του 1990. Η πρώτη δισκογραφική τους παρουσία έγινε με το μίνι LP "Τετραγωνισμένα Φύλλα". Ακολούθησαν οι δίσκοι: "Οι Χαμένοι Ποιητές Μας" -LP-1992 (Wipe out)
Συμμετοχή στην συλλογή "Μαγικό Βοτάνι"-1994 (Wipe out) με το τραγούδι "Παλιάτσος"
"Η Πόλη των Αθανάτων" -LP-1995 (Wipe out)
Underground '97 - Η Rock Σκηνή Στην Ελλάδα (CD, Comp) ΠΟΠ + ΡΟΚ (Magazine), Wipe Out! Records 1997
"Πάνινες Κούκλες" -CD- 1997 (ΕΜΙ-Harvest) Επανακυκλοφορία σε ένα CD
"Οι Χαμένοι Ποιητές Μας" και το "Τετραγωνισμένα Φύλλα"
"Tango Βατράχων" -CD-2000 (ΕΜI-Harvest)
Επανακυκλοφορία του LP "Πόλη των Αθανάτων" - CD -(Wipe Out)
"Β.Ο.Μ.Β.Α" - CD - 2008 (X-ART.ici music)
«Αι» 2009 «Ψευδαργύριο Αγκαθολόγιο e-υπερήχων». (http://www.giorgostsigos.gr/el/377/) "κατέβασέ το ελεύθερα" Η συλλογή οικιακής e-διοχειρίας με απαγγελία κειμένων από τα 5 βιβλία- (1979-2000)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ: