Φata Morgana BandΟι Φata Morgana Band είναι ένα διμελές σχήμα ελληνόφωνου heavy rock που υπάρχει απ'το 2006 και αποτελείται απ'τους Γιάννη Κωνσταντινίδη (ερμηνεία-φωνητικά ) και Πάνο Σαμαρά (κιθάρες/μουσική-στίχοι), δύο φίλους με πολλά όνειρα και αγάπη για τη μουσική.

Από τις 2 Απριλίου 2011 κυκλοφορεί το album ντεμπούτο τους με τίτλο 
''Ταξίδι Αγνώστου Προορισμού'' το οποίο ηχογραφήθηκε στο Nemesis Recording Studio-Καβάλα όπου έγινε και το mix-mastering επίσης και διατείθετε σε όλα τα δισκοπωλεία απο το ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ή μέσω παραγγελείας απ'το επίσημο site του (www.musicpost.gr).

Όλη η μουσική των τραγουδιών είναι εξ'ολοκλήρου γραμμένη και παιγμένη απ'τον 
Πάνο Σαμαρά (όπως και οι στίχοι επίσης) των οποίων την ερμηνεία και τα backing vocals ανέλαβε εξ'ολοκλήρου ο Γιάννης Κωνσταντινίδης. Η επιμέλεια του μπάσσου και των drums στις ηχογραφήσεις του album έγινε από δύο έμπειρους guest μουσικούς οι οποίοι πλαισίωσαν με το παίξιμό τους τις υπάρχουσες συνθέσεις του Σαμαρά Πάνου.

Έχουν κάνει πολλές εμφανίσεις σε stages,μαγαζιά,συναυλίες και διεθνή Φεστιβάλ (2συνεχόμενες χρονιές στο διεθνές Φεστιβάλ ''Καραισκάκεια'') αποσπώντας πάρα πολύ θετικές κριτικές και κερδίζοντας αφιερώματα και συνεντεύξεις σε εφημερίδες περιοδικά και τοπικά κανάλια. Ξεχωρίζει η support εμφάνισή τους στο γνωστό συγκρότημα De Facto.
Κάποιες από τις έννοιες που έχει το Φata Morgana είναι και το φαινόμενο του ''αντικατοπτρισμού'' (σύμφωνα με τους ναυτικούς), πράγμα που ενστερνιστήκαμε διότι στα τραγούδια μας και τη μουσική μας ευρύτερα αντικατοπτρίζονται οι ζωές μας.
Όλοι άλλωστε δικαιούνται να ονειρεύονται... Φata Morgana Band

GUEST ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΣΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ:

ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ-ΜΠΑΣΣΟ
ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΛΙΓΚΟΥΔΗΣ-DRUMS
fatamorganaband@hotmail.gr