Wax Tailor @ Block33 (11/11/2011, Θεσ/κη) + Gagarin205 (12/11/2011, Αθήνα)

Burning City & Love Light productions proudly presents:
Wax Tailor w/ Full Band
Opening Act Athens: PAD TRIO
Opening act Thessaloniki: DJ Booker


Παρασκευή 11 Νοεμβρίου
Βlock 33
26ης Οκτωβρίου 33


Σαββατο 12 Νοεμβρίου
Gagarin 205
Λιοσίων 205
Doors Open: 21.30

Ο Παριζιάνος Jean - Christophe Le Saoût aka Wax Tailor αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους και δημοφιλέστερους παραγωγούς και dj στο χώρο του Trip-Hop/ Hip-Hop ήχου. Μαζί με την υπέροχη τραγουδίστρια και μούσα του, Charlotte Savary αλλά κι ολόκληρη την μπάντα του αποτελούμενη από τους Mr Mattic (MC), Christelle Lassort (βιολί), Ludivine Issambourg (φλάουτο), Matthieu Detton (Τσέλο), θα μας προσφέρει μια μαγευτική βραδιά στο Gagarin 205, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο ηλεκτρονικά στοιχεία και χιπ-χοπ λούπες με μελωδίες κλασσικών οργάνων, προσφέροντας μια πανδαισία Soul, Funk, Hip-Hop & 60’s Pop ήχων.
Ξεκίνησε το project του με τίτλο το καλλιτεχνικό του όνομα το 2001. Έπρεπε να περάσουν άλλα 3 χρόνια δημιουργίας για να κάνει την πρώτη του παρουσία κυκλοφορώντας 2 EP's τα  «Lost The Way and Que Sera» και ‘Where My Heart's At”. Όπως ήταν λογικό άμεση συνέχεια αυτών αποτέλεσε το πρώτο του άλμπουμ «Tales of the Forgotten Melodies» που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2005, ενδεικτικό της πορείας που θα ακολουθούσε, γεμάτο από hip-hop, downtempo, trip-hop μιξαρίσματα με samples παρμένα από ταινίες του κινηματογράφου. Απέσπασε τις καλύτερες κριτικές στην Ευρώπη και δημιούργησε συγκρίσεις με δίσκους των Portishead και του DJ Shadow. Δύο χρόνια μετά ήρθε και το 2ο άλμπουμ «Hope & Sorrow» που έφτασε τις πωλήσεις των 80,000 αντίτυπων παγκοσμίως και του χάρισε υποψηφιότητες στα βραβεία Victoire de la Musique και στα US Indie Awards. Το τρίτο του album "In The Mood For Life" κυκλοφόρησε το 2009 προσθετοντάς του έναν ακόμη χαρακτηρισμό αυτόν του νεκρομάντη, αφού κατόρθωσε να πάρει ξεχασμένες, παλιές μελωδίες και μια ευρύτατη γκάμα επιρροών και να τα κάνει να συνυπάρξουν αρμονικότατα παραδιδοντάς μας ένα άλμπουμ διάμάντι. Απέδειξε όμως και τη μεγάλη του ικανότητα να ξανανακαλύπτεί και να ξαναεφεύρει τον εαυτό του μουσικά χωρίς να χάνει τα βασικά μουσικά χαρακτηριστικά της μουσικής του προσωπικότητας και φέρνοντας μια ιδιαίτερη εξέλιξη τόσο σε ζητήματα παραγωγής όσο και γραψίματος των τραγουδιών. Στα τέλη του 2010 μετά από μια πάρα πολύ επιτυχημένη παγκόσμια περιοδία κυκλοφόρησε ένα 2CD/DVD LIVE.
Ο Wax Tailor με περισσότερες από 200 συναυλίες στο ενεργητικό του έρχεται στη χώρα μας για 2 ανεπανάληπτες και εκρηκτικές συναυλίες.

Δισκογραφία
Albums
Tales of the Forgotten Melodies [2005]
Hope & Sorrow [2007]
In The Mood For Life [2009]
EPs
Lost the Way [2004]
Que Sera/Where my Heart's at [2004]
Our Dance/Walk the Line [2006]
Positively Inclined/The Way We Lived [2007]
To Dry Up/The Games You Play [2007]
We Be/There is Danger [2008]
Say Yes [2009]
I Own You [2010]
Remixes
Looptroop & La Formule - Deep under Water (Wax Tailor remix) [2001]
Olaf Hund - Kitch Kitch Myrtille Sauvage 2001
Clover - Death of the Lonely Superhero (Wax Tailor remix) [2005]
Nina Simone - I Am Blessed [2008]

Official Myspace page: http://www.myspace.com/waxtailor
Official  Facebook page: http://www.facebook.com/thewaxtailor?sk=info
Προπώληση Εισιτηρίων Αθήνα:
Ticket House [Πανεπιστημίου 42]
Προπώληση Εισιτηρίων Θεσσαλονίκη:
Ticket House [Μητροπόλεως 102]
Metropolis [Τσιμισκή 33]
Προπωληση: 20€ (τα πρωτα 300)
Ταμειο: 25€