Αφιέρωμα στον ΝΙΚΟΛΑ ΑΣΙΜΟ με Γιάννη Γιοκαρίνη & το σχήμα υπέρΗχοι στο Κύτταρο (19/3/2012)

ΤΟ FRIENDS ROCK BAR LIMASSOL ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟΛΑ ΑΣΙΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΥΠΕΡ-ΗΧΟΙ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ουχί Άσιμος, ουδεμία σχέση έχω με τον Ισαάκ Ασίμωφ.
Τώρα θα μου πεις γιατί το Άσιμος με γιώτα... γιατί όταν λέμε « ο τάδε είναι άσημος τραγουδιστής...» η λέξη άσημος παίζει το ρόλο επιθετικού προσδιορισμού στη λέξη «τραγουδιστής» και γράφεται με ήττα. Ενώ το Άσιμος είναι όνομα ή καλύτερα επώνυμο και ουχί ο επιθετικός προσδιορισμός του εαυτού μου.
Νικόλαος Ασημόπουλος. Γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1949 στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας του ήταν έμπορας γυαλικών και η μητέρα του οικοκυρά. Δραστήριο άτομο από παιδί, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, όπου διακρινόταν σε τοπικούς αγώνες. Πέρασε στο τμήμα Φιλοσοφικής σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παράλληλα έφτιαξε ένα φοιτητικό θεατρικό εργαστήρι παίζοντας Αριστοφάνη, Μένανδρο και Μολιέρο. Ταυτόχρονα αγόρασε και την πρώτη του κιθάρα. Αγνοούσε όλες τις προειδοποιήσεις της λογοκρισίας για τα τραγούδια του και τα λεγόμενα του. Είχε συλληφθεί αρκετές φορές. Ο Νικόλας Άσιμος ήταν μια ενοχλητική μύγα στη μύτη πολύ κόσμου.

Το 1981 είχε γράψει το βιβλίο «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΡΟΚΑΝΘΡΩΠΟΥΣ» και το 1987 ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ερμηνεύει 5 από τα τραγούδια του στο δίσκο «Χαιρετίσματα».
Το 2000 ο δημοσιογράφος Γιώργος Αλλαμανής έκδωσε το βιβλίο «ΔΙΧΩΣ ΚΑΒΑΝΤΖΑ ΚΑΜΙΑ» ένας βίος και πολιτεία του ΝΙΚΟΛΑ ΑΣΙΜΟΥ.

Ο Επίλογος γράφτηκε στις 17 Μαρτίου του 1988.

Φέτος κλείνουνε 24 χρόνια από τον θάνατο του και αναγνωρίζοντας το έργο του, ως ελάχιστο φόρο τιμής, το FRIENDS ROCK BAR LIMASSOL διοργανώνει αφιέρωμα σε αυτόν με τους Γιάννη Γιοκαρίνη και το σχήμα Υπέρ-Ηχοι από την Κύπρο αποτελούμενοι από τους Στέλιο Στυλιανού, Κρίστοφερ Καυκαλιά , Γιώργο Κούρτα , Χρήστος Ιεράρχι , από όπου και θα εμφανιστούν επί σκηνής την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 στο θρυλικό ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE στην Αθήνα στις 10 το βράδυ.

Εκτός από τα τραγούδια του που θα ακουστούν, θα προβληθεί και σπάνιο υλικό από την ζωή του.

Πληροφορίες :
Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 στις 22:00
ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE
Ηπείρου 48 και Αχαρνών, Αθήνα
Τηλ. Κρατήσεων: 0030 210 8224134 – 0030 210 8822460
Τιμές Εισιτηρίων: 10 Ευρώ
                              8 Ευρώ Φοιτητικό (με την υπόδειξη Φοιτητικής Ταυτότητας)