Οι "Astrial Nouvelle" μιλάνε στο AntiRadio.gr1. ASTRIAL NOUVELLE… σχετικά είστε νέο σχήμα στην δισκογραφία αλλά στις εμφανίσεις σας γνωρίζουμε από παλαιότερα. Σωστά;

Είναι αλήθεια οτι στο χώρο της δισκογραφίας τώρα κάνουμε τα πρώτα μας βήματα. Σαν Astrial Nouvelle ξεκινήσαμε με τη προοπτική των ζωντανών εμφανίσεων. Δε μας συγκινεί τίποτα περισσότερο από τη σκηνή, τα φώτα, τη μουσική την ίδια στο βωμό της και το να μοιραζόμαστε την εμπειρία αυτη με το κόσμο. Απο το 2009 διαρκώς!


2. Ποιοι είναι οι ASTRIAL NOUVELLE;

Oι Αstrial Nouvelle είμαστε απλά 4 φίλοι με κοινό παρονομαστή τη μουσική μας. Ο Κώστας Ράθωσης παίζει κιθάρα, ο Alfonso Nuzzolo μπάσο, ο Γιώργος Ζουμπουρλής στα drums και ο Γιάννης Ζαφείρης στα Φωνητικά .Ο καλύτερος χαρακτηρισμός του μουσικού συνόλου μας είναι Alternative/Hard rock.

3. Πόσες εμφανίσεις έχετε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα;

Αρκετές και σε τακτά χρονικά διαστήματα από το 2009 που ξεκινήσαμε με το φεστιβάλ Οβριόκαστρου σαν συμμετοχή με Αλκιβιάδη Κωσταντόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Deus ex Machina,στη Σφεντόνα με τους Έμμονο Γκρίζο μέχρι και σήμερα στο Mike’s Irish Bar και γενικότερα έχουμε ένα ικανοποιητικό αριθμό εμφανίσεων στην Αθήνα και περιστασιακά στην επαρχία.


4. Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας στο άμεσο μέλλον;

Αυτή τη στιγμή οι Astrial Nouvelle ετοιμάζουμε την επόμενη κυκλοφορία μας σε μορφή ενός εννιαίου project LP. Στόχος μας είναι να φέρουμε τη μουσική μας πιο κοντά στο ευρύ κοινό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπάρχουν ήδη κάποιες προτάσεις για εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδος.


5. Στην νέα δισκογραφική δουλειά έχετε δικά σας τραγούδια; Ποιος γράφει στίχους και μουσική;

Όλα τα τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν και κυκλοφορουν είναι συνθέσεις των Astrial Nouvelle. Τους στίχους τους γράφει ο Γιάννης και λίγο πολύ όλοι φτιάχνουμε τη μουσική, ο καθένας το δικό του μέρος όσο αφορά την ενορχήστρωση. Βασικοί συνθέτες βέβαια είναι ο Κώστας και ο Γιάννης που βάζουν συνήθως τη πρώτη ιδέα για κάθε καινούργιο τραγούδι.


6. Ποιο τραγούδι ξεκίνησε τώρα και προωθείτε στα ΜΜΕ;

Το τραγούδι ονομάζεται "Girl Next Door", είναι και η πρώτη σύνθεση του συγκροτήματος το 2007 πολύ πριν υιοθετήσουμε το όνομα Astrial Nouvelle. Μουσική: Κώστας Ράθωσης, στίχοι: Γιάννης Ζαφείρης.


7. Έχετε προγραμματισμένες νέες εμφανίσεις;

Η μόνη προοπτική για επόμενη εμφάνιση μας είναι με τους ΕΣΣΕΛΩΝ στο Mike’s Irish Bar και στη συνέχεια υπάρχουν διάφορες προτάσεις υπό συζήτηση.


8. Ασχολείστε μόνο με την μουσική ή έχετε άλλα επαγγέλματα;

Ως γνωστό, οποιαδήποτε απασχόληση δεν αποφέρει χρήματα είναι ΧΟΜΠΙ. Αν δε προσφέρει ούτε ικανοποίηση είναι Δουλεία. Οπότε μπορώ να πω ότι κάνουμε ότι όλοι οι υπόλοιποι. Υπομονή. Και όσα είναι απαραίτητα να γίνουν.


9. Ποιες είναι οι επιρροές σας στην μουσική που ακολουθείτε;

Καλή ερώτηση και δύσκολη η απάντηση της για το λόγω ότι οι επιρροές μας ποικίλουν όπως και η μουσική μας. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που προκαλούν την έμπνευση μας και αποτυπώνονται σαν αποτέλεσμα στο έργο μας πέραν της μουσικής. Σίγουρα μία κοινή μας επιρροή είναι το καλό rock στην όλη του μορφή και όλες της περιόδους.


10. Θα θέλατε να συνεργαστείτε με κάποια ονόματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό;

Όπως προαναφέραμε υπάρχουν ήδη προτάσεις για κάποιες εμφανίσεις εκτός Ελλάδος. Φυσικά είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που θα μπορούσε να προωθήσει τη πορεία των Astrial Nouvelle. Με χαρά μας θα συνεργαστούμε με κάποια ονόματα ώστε να έχουμε ευκαιρία για μεγαλύτερη απήχηση.


Και σαν νέο ραδιόφωνο δώστε μας μια ευχή και φυσικά και για τους αναγνώστες, φίλους, ακροατές και συνεργάτες μας.

Θα ήταν λίγο κοινότυπο να σας λέμε κάτι του στιλ, "Παιδιά, σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία, συνεχίστε έτσι, καλά τα πάτε", αν και στην πραγματικότητα είναι αυτό που θα θέλαμε να γίνει γιατί είστε πράγματι ωραίος σταθμός. Απλά εύχομαι να κρατήσετε τον ανεξάρτητο χαρακτήρα σας. Μας αρέσει που παίζετε καινούργια και φρέσκια μουσική, το έχει ανάγκη το κοινό. Τα σπάτε!!!
Links
astrialnouvelle@yahoo.gr