Συνέντευξη με τον Ευτύχη Ζαρμπ στο AntiRadio.gr1. Ευτύχη, σε καλοσωρίζουμε και να σου ευχηθούμε καταρχάς Καλή Επιτυχία στην νέα δισκογραφική σου δουλειά με τίτλο «ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ». Πότε κυκλοφόρησε επίσημα;

Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Κυκλοφόρησε πριν 2 μήνες περίπου.


2. Κάποια τραγούδια τα είχες ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο νωρίτερα; Ακούω αρκετά θετικά σχόλια για το «Πουκάμισο» και τα «Ανώριμα Ρεφρεν».

Το μοναδικό που είχε κυκλοφορήσει παλιότερα είναι το τραγουδάκι το οποίο το είχε συμπεριλάβει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο album «Το διάλλειμα κρατάει δυο ζωές». Τώρα το ερμηνεύει ο Θάνος Μικρούτσικος με την Παιδική Χορωδία Δήμου Λαυρεωτικής. Όλα τα υπόλοιπα κυκλοφορούν πρώτη φορά. Ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια!


3. Οι συνεργασίες σου σε αυτή την κυκλοφορία πραγματικά ξεχωρίζουν, και σίγουρα θα είσαι ικανοποιημένος, έχεις ξανασυνεργαστεί μαζί τους; Μιλάμε για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη και Θάνο Μικρούτσικο και Χριστόφορο Κροκίδη.

Είμαι πολύ περήφανος που αυτές οι σπουδαίες προσωπικότητες με τίμησαν με την παρουσία τους στο δίσκο. Με τον Βασίλη έπαιξα για 3 χρόνια ως μουσικός του. Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Γιάννης Ζουγανέλης άκουσαν τηυ δουλειά και με χαρά δέχτηκαν να συμμετάσχουν! Ο Χριστόφορος Κροκίδης έκανε την ενορχήστρωση και αντιμετώπισε τα τραγούδια μου σαν δικά του!


4. Από ότι έχω μάθει διδάσκεις αυτό που όλοι αγαπάμε, την Μουσική, πως νιώθεις γι’ αυτό;

Είμαι ευτυχισμένος με τη δουλειά μου μέσα στο Ωδείο! Και αυτό που τονίζω, στους μαθητές μου είναι ότι η Μουσική είναι έκφραση και δημιουργία! Η Μουσική θέλει ψυχή, συνέπεια και καθημερινή μελέτη!

5. Η νέα γενιά έχει διαφορετικές αντιλήψεις για την Μουσική; Επιλέγει νέους ήχους και όχι παραδοσιακούς, ακόμα και της προηγούμενης δεκαετίας;

Τα παιδιά σπουδάζοντας Μουσική διευρύνουν τους ορίζοντές τους, ενεργοποιούνται τα ευαίσθητα αισθητήριά τους, ανακαλύπτουν νέα μουσικά ρεύματα αλλά ταυτόχρονα ανακαλύπτουν και τους θησαυρούς από τον Μπετόβεν και τον Μπαχ εως τον Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη και την λαική και παραδοσιακή μας μουσική!
Η Μουσική δεν έχει ούτε σύνορα ούτε όρια!


6. Πως αισθάνθηκες και εσύ και τα παιδιά (Δημοτική Παιδική Χορωδία Λαυρίου) στην όλη διαδικασία ηχογράφησης, το είδαν θετικά τα παιδιά;

Τα παιδιά της Χορωδίας απόλαυσαν τις στιγμές και ελπίζω να ήταν μια μοναδική εμπειρία για αυτά!!!


7. Ενα εξίσου όμορφο τραγούδι στο cd είναι και το «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ», λες να δούμε πάλι την Ελλάδα μας, να την ζήσουμε όπως την γνωρίσαμε;

Μέσα από αυτήν την κρίση πρέπει να βγούμε πιο δυνατοί ,πιο σοφοί! Μας πούλησαν μας οδήγησαν τόσα χρόνια σε αυτό το αδιέξοδο... Το ακριβό αυτοκίνητο, το εύκολο κέρδος, το πλαστικό χρήμα όλο αυτό το επιφανειακό ευ ζην… Αφήσαμε στην άκρη την παράδοσή μας, τον πολιτισμό μας… κι όπως λέει και το τραγούδι η Ελλάδα που αντιστέκεται η Ελλάδα που επιμένει κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.


8. Τι άλλο περιμένουμε από σένα φέτος; Συναυλίες, εμφανίσεις έχεις προγραμματίσει;

Ελπίζω να παρουσιάσω τα τραγούδια μου σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους ανά την Ελλάδα.


9. Σου ευχόμαστε τα καλύτερα και να πάνε όλα όπως εσύ τα θες. Και κάτι για τους ακροατές μας...

Υγεία, δύναμη, κουράγιο στις δύσκολες μέρες που περνάμε μα πάνω απ' όλα χαμόγελο και αισιοδοξία!
Σας ευχαριστώ πολύ και καλές ακροάσεις.