Ράγες


Οι ΡΑΓΕΣ είναι ένα συγκρότημα της εναλλακτικής pop/rock μουσικής από την Αθήνα.
Ξεκινούν την πορεία τους το 2003 από τον Λευτέρη Κοκκινάκη (φωνή/κιθάρα) και τον Πολυχρόνη Κανελλόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), ενώ αργότερα μπαίνουν στην παρέα ο Γιώργος Παπαδημητρίου (μπάσο) με τον Βασίλη Αρμάο (τύμπανα).

Το 2006, μετά από πολλά live σε γνωστές σκηνές της Αθήνας, τη θέση του Πολυχρόνη Κανελλόπουλου στην ηλεκτρική κιθάρα παίρνει ο Νίκος Τασιούλας, ο οποίος συμμετέχει στην ηχογράφηση του πρώτου άλμπουμ, με τίτλο "Πληρωμένη αγάπη" που κυκλοφόρησε το 2011 από την ΗΧΟΤΡΟΝ.

Η σύνθεση της μπάντας μετά από αρκετές αλλαγές είναι πλέον 5μελής και απαρτίζεται από τους:
Λευτέρης Κοκκινάκης (φωνή, ακουστική κιθάρα)
Γιάννης Ρουπαλιώτης (ηλ. κιθάρα)
Τόλης Μαΐστρος (ηλ. κιθάρα)
Γιώργος Παπαδημητρίου (μπάσο)
Βασίλης Αρμάος (τύμπανα)


Η μουσική της μπάντας κινείται σε alternative pop/rock ήχους, άλλοτε ατμοσφαιρικούς και άλλοτε πιο δυναμικούς, ενώ οι δυνατοί στίχοι είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό τους γνώρισμα.

Στο ενεργητικό τους έχουν πολλές εμφανίσεις σε γνωστές σκηνές της πόλης (Mike's Irish Bar, After Dark, Camelot, όνομα του Ρόδου κλπ)  ενώ αυτή την περίοδο το συγκρότημα σχεδιάζει μια σειρά εμφανίσεων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις για την προώθηση του album "Πληρωμένη αγάπη" ενώ παράλληλα ετοιμάζει το υλικό της δεύτερης δισκογραφικής δουλειάς.

Links: