Ο Γιώργος Γελαράκης μιλάει στο AntiRadio.gr


1. Γιώργο, σε ευχαριστούμε για την μικρή μας συνέντευξη. Πες μας λίγα λόγια για σένα, ποιός είναι ο Γιώργος Γελαράκης;

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω κι εγώ για την πρόσκληση και την τιμή που μου κάνατε! Θα μου επιτρέψετε να μην περιαυτολογήσω, θα σας πω μόνο μερικά λόγια για το πώς <<κόλλησα>> το μικρόβιο της μουσικής. Ήμουν 10 χρονών… μαθητής στη Βέροια, όταν πήρα το πρώτο μου αρμόνιο. Περνάνε 2 χρόνια και μια μέρα ανακοινώνω στον πατέρα μου ότι θα ήταν καλύτερα ν’ αρχίσω μαθήματα κιθάρας! Το σκέφτεται λίγο, στην αρχή αντιδράει… αλλά μάλλον η αποφασιστικότητα μου τον πείθει… Για δυο καλοκαίρια ηχογραφώ σε δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι 40-50 τραγούδια, που μερικά τα ‘γραφα επί τόπου… σήμερα τα ακούω και χτυπάω το κεφάλι μου (γι’ αυτό και δεν τα ακούω συχνά πια!), αλλά σκέφτομαι ότι είναι μια τεράστια κληρονομιά για τα γεράματα μου!


2. Με το τραγούδι που κυκλοφορείς αυτό το διάστημα το «ΚΙ ΟΛΟ ΓΥΡΙΖΩ» έχεις συμμετάσχει σε μουσικούς διαγωνισμούς. 

Το τραγούδι <<ΚΙ ΟΛΟ ΓΥΡΙΖΩ>> ήταν η αφορμή να προκριθώ στον τελικό του Open live music festival της Κοζάνης το Νοέμβριο του 2011, καθώς επιλέχθηκε στην 10άδα με κριτές το Β.Λέκκα και την Ευσταθία. Παράλληλα το τραγούδι αυτό αναδείχθηκε 1ο σε ψηφοφορία για το BIG BUZZ Noεμβρίου 2011 του musicwave.gr, αποτέλεσε μουσική πρόταση από το museekart.com τον Οκτώβριο του 2011 και συμπεριλήφθηκε στην 30άδα του διαγωνισμού του amilla.gr τον Ιούλιο του 2011.


3. Πως αισθάνθηκες που βρέθηκες σ’ αυτή τη θέση; Είχες δύσκολους ανταγωνιστές;

Δεν έχω νοιώσει ποτέ ανταγωνισμό, δεν μου ταιριάζει, είναι κάτι που αν αρχίσω να το αισθάνομαι θα μου δημιουργήσει τεράστια πίεση και άγχος, πράγμα που δε συμβαδίζει με αυτά που θέλω να κάνω όσον αφορά τη μουσική. Δε το ένοιωσα ούτε το 2010 όταν το τραγούδι <<Σωπαίνουν αυτοί που αγαπούσαν>> βραβεύτηκε με το 3ο βραβείο του μουσικού διαγωνισμού musicheaven.gr !


4. Μετά από το βραβείο αυτό, πως βρήκες τα πράγματα, πιό δύσκολα ή πιό εύκολα;

Προσπαθώ να κρίνω την πορεία μου με κριτήριο όχι το βαθμό εξέλιξης μου και όχι το βαθμό δυσκολίας. Το βραβείο αυτό μπορώ να πω ότι μου έδωσε μεγάλη ώθηση ώστε να ολοκληρώσω την ηχογράφηση των υπόλοιπων 9 τραγουδιών του <<Ονειροποιού>>.


5. Πιστεύεις ότι κάθε νέος καλλιτέχνης θα πρέπει να κάνει υπομονή και να παλεύει για την επιτυχία; Να πιστεύει στις δυνάμεις του;

Κάθε νέος καλλιτέχνης έχει χρέος απέναντι στον εαυτό του, να αγωνίζεται συνεχώς να εκφράζει τα συναισθήματα του και τον εαυτό του μέσα από τη μουσική. Να απευθύνεται με ειλικρινείς και σαφείς προθέσεις προς τους αποδέκτες των τραγουδιών του.


6. Ποιά άλλα τραγούδια σου να περιμένουμε να κυκλοφορήσουν;

Έχουν ηχογραφηθεί 10 τραγούδια τα οποία θα συμπεριλαμβάνονται όλα στο cd που αναμένεται να κυκλοφορήσει μες στο 2012, με τίτλο <<Ονειροποιός>>.


7. Σύστησέ μας την μπάντα σου, τους “STAGE BAND”...

Το Δεκέμβριο του 2011 επισημοποιήθηκε η συνεργασία του με το σχήμα ¨¨STAGE BAND¨¨ :

Aνθή Τζανέτου - Φωνητικά
Ιάκωβος 'Jai' Μαζαράκης - Ηλεκτρική κιθάρα
Στέργιος Χατζηιωαννίδης - Τύμπανα
Διαμαντής Στογιαννίδης - Mπάσο
Βασίλης Τσιάκαλος – Πλήκτρα

Πηγαίνουμε σε όποιο STAGE μας καλούνε, όπως λέει και το όνομα, με γνώμονα να εκφράσουμε την αγάπη μας στη μουσική.


8. Από εμφανίσεις έχεις κάτι προγραμματισμένο;

Θα πραγματοποιηθούν μερικές ακόμα εμφανίσεις σε κλειστούς χώρους και στη συνέχεια φτιάχνουμε βαλίτσες για το καλοκαίρι, όπου θα συμμετάσχουμε σε πολλά καλοκαιρινά φεστιβάλ, όπως π.χ. στο φεστιβάλ Auto - Moto music festival στις Σέρρες, όπου θα μοιραστούμε τη σκηνή με μεγάλους καλλιτέχνες, άλλά και σε παραλιακούς χώρους.


9. Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές;

Ακούω και προσπαθώ να ερμηνεύω οτιδήποτε έχει λόγο ύπαρξης και δεν έχει δημιουργηθεί απλά και μόνο με κάποιο συγκεκριμένο σκοπό.


10. Με ποιόν καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς αν είχες τέτοια ευκαιρία; Και γιατί;

Υπάρχουν δεκάδες καλλιτέχνες που θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους. Μ’ αρέσει πάρα πολύ να συνεργάζομαι συνεχώς με νέους μουσικούς και να ανταλλάζουμε ενέργεια και γνώσεις.


Σε ευχαριστούμε πολύ, σου ευχόμαστε να είσαι καλά και ο δρόμος σου να είναι πάντα στρωμένος με επιτυχίες!

Εγώ σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε!
Δείτε το επίσημο βίντεο κλιπ του τραγουδιού "ΚΙ ΟΛΟ ΓΥΡΙΖΩ...":
http://www.youtube.com/watch?v=9_WrQePpW5s


Links