Τρίτη Εποχή και... "Ιδανικά με δανεικά" - Συνέντευξη στο AntiRadio.grΈνα γνωστό σχήμα της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής, η ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ, μας παρουσιάζει φέτος μια ΜουσικοΘεατρική Παράσταση με τον επίκαιρο τίτλο «ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ».
Πως αποφασίσατε να στραφείτε και στο Θέατρο;

Ο κάθε άνθρωπος προσπαθεί με κάποιον τρόπο να εξωτερικεύσει συναισθήματα και βιώματα που τον απασχολούν αυτόν και τους γύρω του, εμείς αυτό το κάναμε πάντα παίζοντας μουσική, αυτή την φορά όμως πετύχαμε και καταφέραμε να το κάνουμε πιο απτό μέσα από ένα μουσικοθεατρικό έργο.


Εκτός της  «Τρίτης Εποχής», ποιοι ηθοποιοί συμμετέχουν στην παράσταση;

Στην παράσταση συμμετέχει η «Τρίτη Εποχή» και η πειραματική ομάδα θεάτρου «ΘΕΣΠΙΣ».


Δώστε μας μια περίληψη του έργου.

Μέσα σε ένα ΙΚΑ ο όρκος του Ιπποκράτη καταπατάται και τσαλακώνεται με κάθε δυνατό τρόπο! Η ζωή και η λογική δεν έχουν καμιά αξία και έχουν χάσει για τα καλά το προβάδισμα στις προτεραιότητες των πρωταγωνιστών! Το χρήμα και ο εγωκεντρισμός, η άγνοια και ο παραλογισμός δημιουργούν μια αναπάντεχη καθημερινότητα που όμως δεν απέχει σχεδόν καθόλου από τη δική μας όπως την βιώνουμε σήμερα. Η Ελλάδα μας, οι ελπίδες, τα όνειρα, και οι προσδοκίες μας, εμφανίζονται μέσα από ένα έξυπνο σενάριο, και μια μουσική επένδυση που αυθόρμητα, σαρκαστικά, με χιούμορ, και με καυστικό διάλογο, χαρτογραφούν την επιβίωση όλων μας!


Τι μήνυμα δίνετε στο κοινό που πρόκειται να παρακολουθήσει την παράσταση αυτή;

Η παράσταση «Ιδανικά με Δανεικά», είναι ένα σύγχρονο διαδραστικό έργο βασισμένο στη σχέση του Έλληνα με το χρήμα. Μέσα από αναφορές στην καθημερινότητα του Έλληνα, σκιαγραφείται η αλλοίωση που έχει υποστεί το ελληνικό πνεύμα, εξαιτίας της απληστίας. Το μουσικό σχήμα και οι ηθοποιοί βρίσκονται ταυτόχρονα πάνω στη σκηνή και χτίζουνε παράλληλα την πλοκή. Το καυστικό χιούμορ και η μουσική το απογειώνουν. Κανένας όμως δε μπορεί να φανταστεί τον επίλογο. Ένα είναι σίγουρο. Μόλις τα φώτα ανάψουν κάτι μέσα μας θα ‘χει αλλάξει.


Πότε ξεκινήσατε παραστάσεις και ποιές είναι οι επόμενες εμφανίσεις σας;

Οι παραστάσεις ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2012 και θα συνεχιστούν ολο το καλοκαιρι (κάθε Κυριακή και σε άλλη πολη) θα συνεχίσουμε και τον χειμώνα σε συγκεκριμένο θέατρο στην Αθήνα.
Το ρεπερτόριο της παράστασης αποτελείται από δικά σας τραγούδια;

Στο ρεπερτόριο συμπεριλαμβάνεται το ομώνυμο τραγούδι «ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ» σε στίχους της Ίριδας Ιωάννου και μουσική του Κώστα Μετάλλου, υπογράφει η «Τρίτη Εποχή» και δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της παράστασης.


Πολλά από τα τραγούδια σας τα ακούμε στο διαδίκτυο, όπως το «Όμορφη Μέρα», «Στ’ Αλήθεια», «Αναλώσιμη Γενιά» κ.α. , αυτά θα κυκλοφορήσουν και επίσημα;

Ναι και μάλιστα με τον τίτλο «ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ» πολύ σύντομα μάλιστα θα κυκλοφορήσουν και τα κομμάτια «ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ» και «ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΛΕΣ» σε EP.


Έχετε συνεργαστεί με αρκετούς αξιόλογους καλλιτέχνες σε όλη την πορεία σας μέχρι σήμερα, ενώ έχετε συμμετάσχει και σε αρκετά φεστιβάλ. Παρόλα αυτά είστε ένα σχήμα χαμηλών τόνων θα έλεγα, διαφημίζεστε όταν και αν πρέπει... Αυτό είναι δική σας επιλογή;

Οπωσδήποτε. Το να διαφημίζεσαι άνευ λόγου και αιτίας μάλλον ζημιά προξενεί παρά όφελος! Η άποψή μας πάνω σε αυτό είναι ότι η ηθική πληρωμή ενός καλλιτέχνη και η ικανοποίηση έρχεται όταν ο κόσμος αποδέχεται, εκτιμά και αγαπάει την δουλειά του, τότε έρχεται και η πραγματική διαφήμιση, αν δεν συμβεί αυτό έτσι ιεραρχικά όπως στο λέω, τότε απλά γεμίζεις μια σελίδα σε κάποιο περιοδικό που δεν είχε κάτι καλύτερο να βάλει!


Σίγουρα οι συνθήκες στο χώρο και λόγω της "κρίσης" είναι δύσκολες, εσάς προσωπικά πόσο σας έχουν επηρεάσει;

Όπως όλους το ίδιο πολύ, αλλά το παλεύουμε και θα το παλεύουμε. Πρέπει όλοι μαζί να κερδίσουμε αυτή την μάχη!


Σας ευχαριστούμε πολύ για την συζήτησή μας! Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην νέα αυτή προσπάθειά σας, ως επίσης σαν νέο ραδιόφωνο θα θέλαμε να μας αφήσετε μια ευχή για τους ακροατές, φίλους και συνεργάτες μας

Εμείς σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία, όσο για την ευχή…
Να μην χάσουμε τις ελπίδες μας και να ξαναβρούμε τη δύναμή μας!Διαβάστε επίσης:
Μουσικοθεατρική Κωμική Παράσταση "ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ"


Links: