Συνέντευξη της Άννας Μπουρμά στο AntiRadio.grΆννα Μπουρμά, καλώς ήρθες στο ραδιόφωνο μας.
Εμείς έχουμε τη χαρά να σε γνωρίζουμε, θα μπορούσες να συστηθείς και στο κοινό μας;

Καλώς σας βρήκα! Γεννήθηκα στην Αθήνα στο Φάληρο και μεγάλωσα σε ένα μουσικό κλίμα. Ο πατέρας μου συνθέτης, Τάκης Μπουρμάς, με βοήθησε να βρω το δρόμο της μουσικής σε πολύ μικρή ηλικία σπουδάζοντας κλασσικό πιάνο και θεωρητικά της μουσικής.


Είσαι χρόνια στο χώρο. Συνεργάστηκες με μεγάλα ονόματα αλλά μόλις πέρυσι  κυκλοφόρησες την 1η δισκογραφική σου δουλειά με τίτλο "Τα Ρόδα της Αυλής". Γιατί δεν έκανες την κίνηση αυτή νωρίτερα;

Ναι πράγματι. Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Νίκος Ζούδιαρης είναι δύο από τα αξιόλογα ονόματα που έχω συνεργαστεί. Δυστυχώς εκείνη την εποχή έπεσα σε λάθος ανθρώπους που δεν πίστεψαν στο όνειρο μου, έτσι αποφάσισα να σταματήσω την μουσική για 9 χρόνια. Σήμερα κατάφερα και την έκανα μόνη, το όνειρο και η αγάπη για την μουσική αρχίζουν να πραγματοποιούνται.


"Τα Ρόδα" ζωντάνεψαν σε αρκετά ραδιόφωνα, άνθισαν και συνεχίζουν να ανθίζουν. Πως νιώθεις γι' αυτό;

Νιώθω υπέροχα, νιώθω ότι οι κόποι αρχίζουν και αποδίδουν. Πράγματι σήμερα που μιλάμε πάνω από 60 fm σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο παίζουν τα τραγούδια μου.


Νομίζεις οτι η επιτυχία ενός τραγουδιού οφείλεται μόνο στη μελωδία του η εξαρτάται κι από άλλους παράγοντες;

Πάντα είναι συνδυασμός. Μια μουσική πρέπει να ντύνεται με ένα στίχο και ύστερα να υπάρξει ο φορέας. Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων.


Παρακολουθώ καιρό τώρα τις κινήσεις σου και τις εμφανίσεις σου οι οποίες μου δείχνουν ότι είσαι ένα άτομο με αρκετή θέληση και θετική ενέργεια στο να πετύχεις το καλύτερο, είναι έτσι;

Ναι έτσι ακριβώς όπου πάω θέλω να δίνω θετική ενέργεια. Έτσι προσπαθώ πολλές φορές να κρατάω σε μια γυάλα το ψυχικό μου απόθεμα έτσι ώστε να μπορώ να το δίνω με ευχαρίστηση και ευκολία σε κάθε live.


Πιστεύεις οτι θα μπορούσες να εκφραστείς το ίδιο καλά μ' ένα άλλο είδος μουσικής;

Είναι σαν να με ρωτάς … θα σου άρεσε να είχες κάποιο άλλο χαρακτήρα και αν ναι ποιον…
Πραγματικά δεν μπορώ να εκφραστώ μέσα από άλλο είδος.


Πες μας λίγα λόγια για τα τραγούδια του δίσκου και την συνεργασία σου με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Τα τραγούδια έχουν γραφτεί από τον πατέρα μου Τάκη Μπουρμά, στίχους έχει γράψει πάλι ο ίδιος, ο Σωτήρης Βώπης, ο Θοδωρής Γκόνης. Το τελευταίο τραγούδι του δίσκου "Μη μου λέτε" πρόκειται για  ποίημα από την αρμένικη ανθολογία της ποιήτριας Συμπιλ σε μετάφραση Κούλη Αλέπη. Ένα τραγούδι του δίσκου έχω γράψει εγώ, στίχο και μουσική, και είναι το "ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ". Με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα πέρασα πολύ όμορφα, ερμηνεύσαμε ένα τραγούδι τρυφερό γεμάτο όνειρα τον  "ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟ" που ο ένας στον άλλο έδωσε όπως λέμε την πάσα για να εκφραστεί. Είμαι τυχερή!


Πως αισθάνεσαι κάθε φορά που γράφεις ένα τραγούδι;

Είναι μια διαφορετική αίσθηση το να γράφεις την μουσική σου και τους στίχους. Νομίζω ότι με ξεγυμνώνει και αυτό κάποιες φορές μου αρέσει, αλλά όχι πάντα.


Ποια είναι η σχέση σου με τη φύση;  

Ζω στην φύση. Τα τελευταία χρόνια έχω φύγει από το Παλαιό Φάληρο και ζω στην βορειοανατολική Αττική. Είναι μέσα στην φύση και με διδάσκει καθημερινά πόσο σημαντική είναι η ισορροπία. Πάντα στις παραστάσεις μου μοιράζω όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά δίνοντας οικολογικά μηνύματα!


Είναι γνωστή η ευαισθησία σου απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα που μαστίζουν την εποχή μας. Μίλησε μας για την συμμετοχή σου σε τέτοιου είδους φιλανθρωπικά έργα.

Είναι ένα από τα όνειρα μου που αρχίζουν να πραγματοποιούνται. Θέλω μέσα από την τέχνη μου, το τραγούδι και την μουσική να βοηθιούνται και ομάδες ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.


Ποιο τραγούδι σου θα αφιέρωνες στην Ελλάδα του σήμερα;

Το "ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΤΕ" …


Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου;

Live που να έχουν ουσία και αναζήτηση!


Έχεις προγραμματίσει εμφανίσεις για φέτος το καλοκαίρι;

Έχει βγει ένα πρόγραμμα! 20 Ιουλίου παίζουμε στο VAULTAGE MUSIC FESTIVAL στο Βοτανικό Μελενίκου 26 Γκάζι.
Μέσα από μια μεγάλη ψηφοφορία που έγινε, βγήκα πρώτη με 12220 ψήφους να εμφανιστώ στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Ελλάδας το 34ο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς εκεί θα είμαστε στις 4 Αυγούστου στο youth stage το απόγευμα.
14 Αυγούστου δίνουμε μια μεγάλη συναυλία στο δήμο Μαραθώνα στην παραλία (Τύμβος)
1 Σεπτεμβρίου θα είμαστε στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου.
Συνεχίζουμε με πολύ αγάπη και θετική ενέργεια!


Να σ' ευχαριστήσουμε για την ευκαιρία που μας έδωσες να σε γνωρίσουμε καλύτερα, ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε κάθε ρόδινο βήμα σου και Καλό Καλοκαίρι!


Links:
Official Site | www.annabourma.gr


Διαβάστε επίσης: