2ο Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας (12 & 13/10/2013)

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το 1ο Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, αλλά και μετά από τη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος στην πόλη μας με την ακύρωση του φεστιβάλ μίσους της φονικής Χρυσής Αυγής, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας με την υποστήριξη φορέων-σωματείων-συλλογικοτήτων της πόλης, προχωράει στo 2o Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ, στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2013, στο Πάρκο του Λιμενικού.

Το Σάββατο 12/10/2013 θα γίνει συζήτηση με θέμα “Αλήθειες και ψέματα για μετανάστες και πρόσφυγες (στην Ελλάδα του μνημονίου και της νεοναζιστικής τρομοκρατίας, από τη Μανωλάδα στο φιάσκο του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου). Συμμετέχουν οι: Ιράτς Ναχμπάκ (Στέκι Μεταναστών Αθήνας), Θανάσης Καμπαγιάννης (ΚΕΕΡΦΑ – Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), Δημήτρης Χριστόπουλος πανεπιστημιακός, Θανάσης Κουρκουλας (Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό).

Το συναυλιακό μέρος της ημέρας αναλαμβάνουν οι: Σπύρος Γραμμένος, Aprovaristas, Saltibagi, Rita Moss και οι Υπεραστικοί.

Την Κυριακή 13/10/2013 ακολουθεί συζήτηση με θέμα “Η φονική Χρυσή Αυγή, όπλο του συστήματος ενάντια στο λαό και στα δημοκρατικά δικαιώματα (οι ευθύνες της εξουσίας και η διέξοδος). Μετέχουν οι: Αρης Χατζηστεφάνου δημοσιογράφος, Νάσος Μπράτσος συνδικαλιστής ΕΡΤ, Σταύρος Κωνσταντόπουλος πανεπιστημιακός, Νίκος Γιαννόπουλος (Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα).

Μουσικά θα κλείσουν το φεστιβάλ οι: Mc Yinka, Juke Box, Πάνος Χαραλαμπόπουλος (Λυμένοι Ζυγοί) και Karamazov Project.