"Φata Morgana Band" συνέντευξη στο AntiRadio.gr
1. Φata Morgana Band… Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς και πως προέκυψε το όνομα της μπάντας.

Οι Φata Morgana Band είναι πάνω από όλα 2 φίλοι κολλητοί, που σέβονται ο ένας τον άλλο και έχουν κοινή αγάπη για την μουσική. Γνωριστήκαμε στα καλύτερα μας χρόνια, τα φοιτητικά, και ήμασταν η 1η γνωριμία ο ένας για τον άλλο. Το όνομα μας προέκυψε από ένα παιχνίδι επιτραπέζιο. Αρχικά ο Γιάννης πετυχαίνει την ερώτηση "Ποιά είναι η μάγισσα-αδερφή του Βασιλιά Αρθούρου" με απάντηση "Φata Morgana" όπου του μπαίνει και η ιδέα για το όνομα. Δύο μήνες μετά στο ίδιο μαγαζί και ο Πάνος αυτή τη φορά πετυχαίνει την ερώτηση "Ποιό είναι σύμφωνα με τους ναυτικούς το φαινόμενο του αντικατοπτρισμού" με απάντηση "Φata Morgana" όπου και επιτόπου αποφασίστηκε το όνομα του γκρουπ λόγω εξόφθαλμου οιωνού αλλά και ερμηνείας... Η ζωή μας αντικατοπτρίζεται στα τραγούδια μας.


2. Η πρώτη σας δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ» κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα, μιλήστε μας λίγο γι' αυτήν...

Η κυκλοφορία του πρώτου μας album αποτελεί την επίτευξη του μεγαλύτερου ονείρου μας απ' τα πολλά όνειρα που κάνουμε για την μουσική. Είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτήν και είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής μας. 8 τραγούδια heavy rock αλλά και ακουστικές μπαλλάντες μέσα σε αυτά, συν 1 bonus track, τα οποία ο Γιάννης ερμηνεύει αναλαμβάνοντας και όλα τα φωνητικά του δίσκου και που έχει συνθέσει ο Πάνος παίζοντας όλες τις κιθάρες και γράφοντας τους στίχους. Καταλυτικής σημασίας οι συμμετοχές των guest μουσικών του album Τάσου Καραπαπάζογλου-μπάσσο και Νίκου Τσιιγκούδη-drums οι οποίοι πλαισίωσαν τις συνθέσεις μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πηγαίνοντας το αποτέλεσμα σε άλλο επίπεδο. Κυκλοφορεί απ' τις 2/4/2011 απ' το "Μουσικό Ταχυδρομείο".


3. Στη νέα κυκλοφορία υπάρχουν εκπληκτικά τραγούδια, ποιό ξεχωρίζετε εσείς και γιατί;

Καταρχάς ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια. Όλα τα τραγούδια μας τα βλέπουμε σαν παιδιά μας και τα θεωρούμε ξεχωριστά το καθένα για μας. Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποια είναι 2 και είναι τα εξής: "Η αλήθεια πονάει" λόγω της αμεσότητάς του σαν κομμάτι και το "Μια μέρα" λόγω δυναμισμού και αντίδρασης στα προβλήματα της κοινωνίας.


4. Ποιοί είναι οι επόμενοι στόχοι σας στο άμεσο μέλλον;

Επόμενοι στόχοι στο άμεσο μέλλον είναι πολλές εμφανίσεις για να ακουστούν τα τραγούδια μας σε ακόμα περισσότερο κόσμο αλλά και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε
δική μας μουσική.


5. Στη μέχρι στιγμής πορεία σας αντιμετωπίσατε πολλές δυσκολίες;

Βασικότερη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε είναι το "οικονομικό" το οποίο μας παιδεύει λίγο διότι δεν είμαστε 5μελής μπάντα, είμαστε 2 άτομα, ωστόσο δεν μας στέκεται εμπόδιο. Από κει και έπειτα οι 2 μας έχουμε ζήσει πολύ έντονες καταστάσεις και στιγμές οι οποίες είναι και αυτές που μας έδεσαν σαν φίλους και μας ωρίμασαν σαν μουσικούς.


6. Είστε διατεθιμένοι να μην εγκαταλείψετε ποτέ αυτό το όνειρό σας;

Είμαστε πλήρως συνειδητοποιημένοι σ' αυτό. Δίνουμε τα πάντα για το μουσικό μας όνειρο και δεν θα το εγκαταλείψουμε εύκολα. Ωστόσο η λέξη "ποτέ" είναι πολύ κατηγορηματική και ρομαντική για την εποχή μας ειδικά, διότι η ζωή δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Το μόνο σίγουρο είναι οτι αγαπάμε τόσο πολύ αυτό που κάνουμε που θα πρέπει να συμβεί κάτι εξωφρενικό για να το εγκαταλείψουμε.


7. Παρακολουθείτε το ίντερνετ γενικότερα; Πιστεύετε ότι βοηθάει έναν καλλιτέχνη;

Φυσικά και το παρακολουθούμε. Είναι το κυριότερο μέσο που χρησιμοποιούμε για να μάθει ο κόσμος την δουλειά μας και είναι το μεγαλύτερο εργαλείο στα χέρια του κάθε καλλιτέχνη, και όχι μόνο.


8. Βλέπω αρκετά παιδιά που προσπαθούν να διαφημιστούν μόνα τους, προωθούν την δουλειά τους μόνοι τους, πιστεύεται ότι είναι καλό αυτό;

Κατα την άποψη μας είναι πάρα πολύ καλό να προωθούν οι καλλιτέχνες μόνοι τους την δουλειά τους , αλλά δεν πρέπει να είναι κάθετοι σ' αυτό. Ναι, οι εποχές είναι πονηρές και υπάρχει εκμετάλλευση, αλλά κανείς δεν μπορεί να σε πείσει να εμπορευματοποιήσεις το ύφος της δουλειάς σου αν δεν το έχεις και λίγο μέσα σου. Η αυτοπροώθηση βοηθάει και είναι άκρως σεβαστή, αλλά και η βοήθεια από ανθρώπους σωστούς στην δουλειά τους που ξέρουν πως να σε προωθήσουν, δεν βλάπτει χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα επαναπαυθείς πάνω τους και μόνο. Παν μέτρον άριστον.


9. Που σας βρίσκουμε αυτή την περίοδο και που μπορεί κάποιος να σας δει;

Αυτή την περίοδο υπηρετούμε και οι δύο την θητεία μας στο στρατό και είμαστε στα τελειώματα. Έχουμε μαζέψει πολλή ενέργεια και όρεξη για live εμφανίσεις ανα την Ελλάδα το καλοκαίρι. Σ' αυτό το σημείο θέλουμε να πούμε και ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ON STAGE guest μουσικούς μας Ντέμη Μπόδο-μπάσσο και Βασίλη Γκάντζιο-drums για την πολύτιμη βοήθεια τους, διότι είναι εξαιρετικοί μουσικοί και μας ακολουθούν πιστά σε κάθε μας εμφάνιση και χωρίς αυτούς πολλές από τις εμφανίσεις μας δεν θα ήταν εφικτές. Θα σας έχουμε ενήμερους για ημερομηνίες και τοποθεσίες.


10. Να περιμένουμε και μια επόμενη δισκογραφική δουλειά;

Η αλήθεια είναι οτι υπάρχει πολύ νέο υλικό το οποίο θέλουμε να ηχογραφήσουμε, ωστόσο θέλουμε να μεστώσει λίγο η πρώτη μας κυκλοφορία και μετά να προχωρήσουμε σε νέο album. Σας ενημερώνουμε όμως πως υπάρχει τόσο υλικό που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα υπάρξει σίγουρα νέα κυκλοφορία στο μέλλον. Προς το παρόν στα σκαριά υπάρχει μια διασκευή πολύ γνωστού τραγουδιού από Τρύπες στο ύφος μας που θα ηχογραφηθεί το καλοκαίρι και εκτός απ'το δίσκο μας κυκλοφορεί και ένα Digital Single σε συνεργασία με το φιλικό μας συγκρότημα Ekseliksi Team που είναι διασκευή στο γνωστό κομμάτι "Να με προσέχεις" του Ν. Πορτοκάλογλου κατόπιν αδείας του ιδίου. Οι Ekseliksi είναι κολλητοί μας φίλοι και αγαπούν αυτό που κάνουν και η χημεία μεταξύ μας φαίνεται στην συνεργασία αυτή.


Και σαν νέο ραδιόφωνο δώστε μας μια ευχή και φυσικά και για τους αναγνώστες, φίλους, ακροατές και συνεργάτες μας

Ευχαριστούμε πολύ ANTIRADIO για το ενδιαφέρον σας και ευχόμαστε σε όλους εσάς και τους συνεργάτες σας να μας χαρίζετε πάντα καλές μουσικές και να έχετε καλή επιτυχία, ενώ στους ακροατές σας ευχόμαστε να συνεχίσουν να στηρίζουν το ραδιόφωνό σας και τους νέους δημιουργούς. Να 'στε όλοι καλά... Φata Morgana Band.


Διαβάστε επίσης:


Φata Morgana Band - "Ταξίδι Αγνώστου Προορισμού"

LINKS: