Νίκος Μεργιαλής «Ζωής Ηµερολόγια»


Μόλις κυκλοφόρησε από τον "Μικρό Ήρωα" το νέο album του Νίκου Μεργιαλή µε τίτλο "Ζωής Ηµερολόγια".

Ο Νίκος Μεργιαλής είναι ο ιδρυτής και ερµηνευτής των Μουσικών Ιχνηλατών, ένα συγκρότηµα που έχει στο ενεργητικό του και στην πάνω από δεκαετή πορεία του αναρίθµητες εµφανίσεις ανά την Ελλάδα µε αξιόλογες συνεργασίες.

Μετά από δύο επίσηµες δισκογραφικές δουλειές "Είµαι ό,τι δεν είµαι" (2008) και "Άρχισε να φυσά" (2011), σε στίχους και µουσική του Νίκου Μεργιαλή, η παρουσία του στη δισκογραφία επισφραγίζεται µε το νέο δίσκο "Ζωής Ηµερολόγια".

Περιέχει 10 τραγούδια µε κριτική µατιά σε θέµατα κοινωνικά και πολιτικά, αλλά και χωρίς να λείπει το ερωτικό στοιχείο, µιλώντας για τις µέρες που φεύγουν, τις µνήµες που σβήνουν τα αδιάφορα της ζωής, τις θύµισες που µας γυρίζουν στο χθες. Ιδιαίτερες στιγµές στο δίσκο αποτελούν οι φιλικές συµµετοχές των Βασίλη Καζούλλη, Γιάννη Μήτση και Παναγιώτη Μπερλή στα τραγούδια του Νίκου Μεργιαλή, ενώ περιέχονται και 2 µελοποιηµένα ποιήµατα από την ποιητική συλλογή της Μαρίας Παναγιωτίδου "Εικονοπλασίες".
Με ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις και εναλλαγές από τη µπαλάντα µέχρι τον ηλεκτρικό ήχο που κυριαρχεί στο δίσκο και άρτια εικαστική παρουσίαση, πρόκειται για ένα δίσκο που µα ς υπενθυµίζει ότι η δισκογραφία είναι ζωντανή...