4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων 15 & 16 Ιουλίου στο Πάρκο Ματσόπουλου


4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων
15-16 Ιουλίου | Μυλός Ματσόπουλου

Θα ζήσουμε | 
αγωνιζόμαστε | μαζί 
θα νικήσουμε | 


Με το μεταναστευτικό ζήτημα να βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας, με τα ευρωπαϊκά κράτη να υψώνουν φράχτες, καταδικάζοντας χιλιάδες ανθρώπους σε θάνατο στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο, πραγματοποιείται φέτος το 4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων στις 15 & 16 Ιουλίου.
Το φεστιβάλ θα γίνει στο πάρκο Ματσόπουλου με κεντρικό σύνθημα «Θα ζήσουμε μαζί, να αγωνιστούμε μαζί, θα νικήσουμε μαζί» .
Το φετινό φεστιβάλ πραγματοποιείται σε μια συγκυρία, όπου το μεταναστευτικό ζήτημα βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας, με τα ευρωπαϊκά κράτη να υψώνουν φράχτες, καταδικάζοντας χιλιάδες ανθρώπους σε θάνατο στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή και το αντιρατσιστικό κίνημα καλείται να σταθεί δίπλα στον αγώνα των μεταναστών/προσφύγων για τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους, ενάντια στους περιορισμούς, στη μετακίνηση και τις απελάσεις και διεκδικώντας μαζί τους αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και περίθαλψης μέσα στις πόλεις μας.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της περασμένης συνέλευσης (σ.σ. την Πέμπτη 23 Ιουνίου,) ανάμεσα στα άλλα θέματα που συζητήθηκαν και συγκεκριμενοποιήθηκαν είναι η συζήτηση για το προσφυγικό με ομιλητές την Ντίνα Ρέππα από τον Συντονισμό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, τον Ηλία Χρονόπουλο από την κατάληψη του ξενοδοχείου City Plaza και τον Γιώργο Τσιάκαλο καθηγητή του Α.Π.Θ: Η συζήτηση με θέμα το προσφυγικό θα κινηθεί γύρω από τους ακόλουθους άξονες: Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι; Ο πόλεμος κατά των προσφύγων: ως επιλογή της άρχουσας τάξης της Ελλάδας και των χωρών της Ε.Ε – Συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας – στρατιωτικοποίηηση των συνόρων και κέντρα κράτησης, ο ρόλος των Μ.Κ.Ο στο προσφυγικό.
Το κίνημα αλληλεγγύης: η σημερινή κατάσταση, τα προβλήματα ανάπτυξής του – νέες προκλήσεις, νέα καθήκοντα, νέες προοπτικές.
Η δεύτερη συζήτηση αφορά τη Διατλαντική Συμφωνία ( TTIP) και τους αγώνες των εργαζομένων. Στο εργαστήριο για την επισφάλεια στον χώρο εργασίας θα μετέχουν εκπρόσωποι της Attack - στην επισφάλεια και την ανεργία, και της ΛΑΝΤΖΑ (αγωνιστική εργατική συσπείρωση στον επισιτισμό-τουρισμό).
Η Φωτεινή Χούτου θα παρουσιάσει τη δραματοποίηση του παραμυθιού «Φαινίνα και Άλεν» «Θάρρος και αλήθεια, μες στην πηγή Αγάπης που κατοικεί στα παραμύθια».

Το μουσικό μέρος του φεστιβάλ εμπλουτίζεται με τη συμμετοχή του Αλκίνοου Ιωαννίδη, των Folk n' roll, των Οδοιπόρων της παράδοσης , τις Χοές Νηφάλιες και άλλων μουσικών σχημάτων.


fb event : https://www.facebook.com/events/1758255787751885/