Συνέντευξη με τον Πάνο Μπίρμπα


"Οι πολύ φανερές επιρροές μου είναι σίγουρα ο Leonard Cohen ,o Bob Dylan, o Neil Young, ο Tom Waits, o Nick Cave. Τους θεωρώ πολύ μεγάλους δασκάλους για αυτή την σκηνή. Όχι μόνο για τα τραγούδια τους, αλλά για το ήθος τους και την πορεία τους μέσα στον χρόνο."


Καλησπέρα Πάνο καλώς σε βρήκα...

Καλώς σε βρήκα και εγώ Γιάννη

Μίλησε μας λίγο για την μουσική σου πορεία και τα σχέδια σου...

Ο πρώτος μου δίσκος κυκλοφόρησε το 2013 με τον τίτλο “Μοurnful” και παραγωγό τον φίλο μου Γιάννη Αναγνωστάτο (Λόλεκ) ο οποίος με βοήθησε πολύ ουσιαστικά στο πρώτο μου δισκογραφικό βήμα. Το 2015 κυκλοφορώ το Lullaby ως digital single από την Hidden track records καθώς και ένα urban take του κομματιού Back home, το οποίο θα συμπεριληφθεί στο άλμπουμ που πρόκειται να κυκλοφορήσει, σε νέα εκτέλεση.
Παράλληλα συμμετέχω ως τραγουδιστής και μέλος πλέον των Αθηναίων Dustbowl, με τους οποίους και κυκλοφορώ τον δίσκο “The Great Fandango” τον Μάιο του 2016 που κυκλοφόρησε από την urban (διανομή από την inner ear)

Καλοτάξιδο το single Room 7 που συμμετέχει η Τζένη Καπάδαη, προπομπός του καινούργιου άλμπουμ Finchley Road ποτέ περίπου να το περιμένουμε;

Σε ευχαριστώ πολύ, όντως είναι προπομπός του άλμπουμ “Finchley Road” που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Δεκέμβρη – Γενάρη. Το room 7, είναι ένα ερωτικό τραγούδι που απεικονίζει την μια εικόνα του δίσκου που πρόκειται να κυκλοφορήσει. Η αγαπημένη μου Τζένη το στόλισε με τα εξαιρετικά φωνητικά της, εγώ μαζί με τον Φώτη “ingie” Παπαθεοδώρου υπογράφουμε την παραγωγή του, καθώς και οι Γιάννης Μαρίνης στο πιάνο και στο hammond, ο Μάκης Καφετζιδάκης στο μπάσο, ο Δημήτρης Γρηγοριάδης στα τύμπανα αλλά και ο Φώτης Παπαθεοδώρου στις κιθάρες συμπληρώνουν ηχητικά το κομμάτι παίζοντας.
Υπάρχει βεβαίως και μια άλλη διαφορετική εικόνα από αυτή του “Room 7” για το άλμπουμ “Finchley Road” όπου εκεί επικρατεί ο δυνατός και ηλεκτρισμένος ήχος και η θεματολογία ξεφεύγει από τον έρωτα και αγγίζει πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις καθώς και όσα άλλα μας αγγίζουν και μας προβληματίζουν στην σημερινή εποχή.

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σου;

Οι πολύ φανερές επιρροές μου είναι σίγουρα ο Leonard Cohen ,o Bob Dylan, o Neil Young, ο Tom Waits, o Nick Cave. Τους θεωρώ πολύ μεγάλους δασκάλους για αυτή την σκηνή. Όχι μόνο για τα τραγούδια τους, αλλά για το ήθος τους και την πορεία τους μέσα στον χρόνο. Γιατί τα τραγούδια τους είναι μαθήματα για όλους. Μαθήματα που σου λένε πως δεν υπάρχει καμία απολύτως φόρμα πάνω στην οποία πρέπει να κινείσαι. Μπορείς να είσαι ότι εσύ θέλεις μέσα στα τραγούδια σου με κάθε ευαισθησία ειλικρίνεια ή σκληρότητα .
Άλλες επιρροές μου αποτελούν επίσης ο Lou Reed , o Kurt Weill, o Hank Williams και γενικά η αμερικάνικη σκηνή που καθόρισαν με τον ήχο τους οι Johnny Cash , ο Townes Van Zandt, Danny Whitten, Green on red κ.α.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου, ο επίλογος δικός σου...

Εγώ σε ευχαριστώ και εύχομαι να συνεχίζετε να στηρίζετε τις προσπάθειες όλων των νεότερων δημιουργών και των ανεξάρτητων παραγωγών, υπάρχουν πάρα πολύ αξιόλογοι άνθρωποι στον χώρο και όλοι χρειαζόμαστε να είμαστε αλληλέγγυοι με κάθε τι που αξίζει.

Y.Γ.  John T. : Ευχαριστώ τον Πάνο Μπίρμπα για την παραχώρηση της συνέντευξης, εγώ και το AntiRadio.gr στηρίζουμε και είμαστε πάντα δίπλα στις προσπάθειες των νέων δημιουργών.Ο Πάνος Μπίρμπας είναι ένας ενδιαφέρον δημιουργός με πολύ ταλέντο και του εύχομαι καλή τύχη στην μουσική του σταδιοδρομία, καλή συνέχεια Πάνο στο επανιδείν...