Νίκος Γεωργάκης - "Φώτα δυνατά"

GENRE: POP ROCK
RELEASE DATE: 2017
DIGITAL SINGLE, CD BABYΤο πρώτο προσωπικό digital single του Νίκου Γεωργάκη σε ενορχήστρωση δική του, στίχους Βασίλη Αποστολόπουλου και μουσικής Βασίλης Αντωνόπουλου.
H παραγωγή, η μίξη και το mastering έγινε απ την AK productions και τον Αλέξανδρο Κουτσομιχάλη.

Η αρχή της μουσικής του πορείας ξεκινά πριν από 25 χρόνια από την Λευκάδα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Ως κιθαρίστας και τραγουδιστής ροκ μπάντας εμφανίζεται στην ΕΡΤ 3 στην εμπομπή JAMMIN και παράλληλα σπουδάζει κλασσική κιθάρα και θεωρεία της μουσικής.
Το 1999 έρχεται στην Αθήνα για να συνεχίσει τις μουσικές σπουδές του ενώ παράλληλα εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της Αθήνας με την μπάντα ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ.
Ακολουθούν συμμετοχές σε διάφορες μπάντες μέχρι και το 2011 όπου μαζί με άλλους δύο μουσικούς δημιουργούν την μπάντα ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ και εμφανίζονται σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας και λαμβάνουν μέρος σε φεστιβάλ όπως:
2012
- Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στον Δήμο Ιλίου
- Συναυλία ILION ROCK LIVE 1970-2012
-16o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο άλσος Γουδή
-Rock Architecture & Art Festival
-Γιορτή της Δημοκρατίας ( Παλιές φυλακές Ωρωπού )
2012-2013
-Συνεργασία με τον Γιάννη Νικολάου ( Λαθρεπιβάτες )
2013
-17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο Ο.Α.Κ.Α.
-Συναυλία στο προαύλιο του ραδιομεγάρου τηςν ΕΡΤ
-Let's Rock Festival Οινόφυτα
-2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας
Την ίδια χρονιά κυκλοφορούν το πρώτο digital single με τίτλο "ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ".

Αργότερα ξεκινά συνεργασία με τους Δ.Ο.Γ.Μ.Α. και κυκλοφορούν το cd "ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ" και από το 2014 έως και σήμερα είναι μέλος των "ΗΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ" με εμφανίσεις στην επαρχία και την Αθήνα. Έχουν κυκλοφορήσει δύο digital singles, το "ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ" και διασκευή του "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ".
Το 2016 παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής με την Μαντώ και παράλληλα παίρνει μέρος σε μουσικό project του David Lynch στο Ωδείο Τέχνης Φακανά.