10 Χρόνια Rationalistas / Σάββατο 14 Απρίλη - ΑΘΗΝΑ


To Σάββατο 14 Απριλίου στο Romantso (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια), σε συνεργασία με την Innersense Productions Athens, παρουσιάζουμε το επετειακό μας Live, για τα 10 και πλέον χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης μας δισκογραφικής δουλειάς.

Μαζί μας στη σκηνή οι Zoro&Buzz, Mi55t και GHETTO ROCK 

Την βραδιά θα ανοίξει ο John Roussos με Stand Up Comedy Show.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21.00

Η προπώληση έχει ξεκινήσει, στα 5€

Η τιμή εισιτηρίου στην είσοδο του Ρομάντσο θα είναι 7€


Μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια προπώλησης, στα ακόλουθα σημεία :

Artisti - Αγίου Σπυρίδωνος 54 (Έναντι Κεντρικής Πύλης ΤΕΙ Αθηνών), Αιγάλεω
Zion - The Roots Corner Of Town - Ερυθραίας 2 & Παναγή Τσαλδάρη, Μετρό Περιστέρι
Ministry Of Concrete - Αξαρλιάν 3-5 (Πρώην Λέκκα), Σύνταγμα 
Rhythm Records - Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια
Jackals Tattoo - Κουντουριώτου 164, Πειραιάς
Uncle Chroni's tattoo and body piercing - Φανερωμένης 7, Μετρό Χολαργός

Λίγα Λόγια για εμάς :

Οι Rationalistas, και παλαιότερα Ορθολογιστές, είμαστε ένα Hip Hop σχήμα της δυτικής Αττικής. Υπάρχουμε από το 2004 με την αρχική τότε σύνθεσή μας Loop - Bayman στη μουσική παραγωγή και SXO - TNT - Ζωγράφος στο Rap. Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν, αποχώρησαν ο Ζωγράφος και έπειτα ο Loop, για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους, με αποτέλεσμα η τωρινή σύνθεση να αποτελείται από τους Bayman, SXO, TNT και με τη δημιουργία του τελευταίου μας δίσκου (Vanguard) να μας συνοδεύει ο DJ Gzas.

Πριν περίπου 10 χρόνια, τον Σεπτέμβρη του 2007, κυκλοφορήσαμε με την αρχική μας σύνθεση την πρώτη μας επίσημη και ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “Απ’ το Δρόμο” στον οποίο συμμετείχαν ο Romson-Παραβάτης και ο Sparky-T.

Παρ’ όλο που μέχρι τότε είχαμε κάνει πολλές live εμφανίσεις, ένα κομμάτι κόσμου που μας άκουγε δεν είχε πρόσβαση στο υλικό μας. Ο δίσκος αυτός αποτελεί το σημείο μηδέν για την πορεία μας, το σημείο αναφοράς μας στην ελληνική Hip Hop σκηνή.

Τον Φεβρουάριο του 2010 κυκλοφορούμε τον δεύτερό μας δίσκο με τίτλο “Μια νύχτα μετά την τελευταία μέρα” με συμμετοχές τον Rakaa από τους Dilated Peoples, τη Venus, τον Άγνωστο Χειμώνα, τον Sparky-T και τον DJ Denjah-D. Ο δίσκος αυτός αποτέλεσε για εμάς μια προσπάθεια να εκφράσουμε τον κόσμο γύρω μας, τους «όμοιούς» μας. Να δώσουμε φωνή σε αυτούς με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια καθημερινότητα και τραβάμε τα ίδια ζόρια. Αποτελεί ουσιαστικά την πλέον ώριμη μέχρι τότε δουλειά μας, η δουλειά που διαμόρφωσε τη μουσική και στιχουργική μας ταυτότητά.

Και έτσι ερχόμαστε στον Δεκέμβριο του 2016 που κυκλοφορούμε την τελευταία ολοκληρωμένη μας δουλειά με τίτλο Vanguard. Μετά από 5 χρόνια απουσίας, ο δίσκος αυτός έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι Rationalistas παραμένουμε στην “πρώτη γραμμή” και πλέον με ένα νέο μέλος, τον DJ Gzas. Ο δίσκος αυτό είχε συνεργασίες με κάποιους πολύ καλούς φίλους και καλλιτέχνες που εκτιμάμε. Συμμετείχαν οι Santa Barbarians, ο Ghetto Rock, ο Ογδόντα4, οι Zoro & Buzz και ο Sparky-T. Ο ήχος μας εμφανώς αλλαγμένος και ο στίχος μας αρκετά πιο στοχευμένος.

Αυτά τα 5 χρόνια “απουσίας”, πέρασαν από πάνω μας καταστάσεις και γεγονότα που μας έβαλαν κυριολεκτικά προ των ευθυνών μας και μας ανάγκασαν ουσιαστικά να διαλέξουμε πλευρά, να αποφασίσουμε με ποιους είμαστε πλάι-πλάι και ποιους έχουμε απέναντί μας. Φυσικά όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε καλλιτεχνικό. Ως γκρουπ βιώσαμε πολλά τα τελευταία χρόνια, από κάποια επηρεαστήκαμε, από άλλα σημαδευτήκαμε.

Τον Φεβρουάριο του 2018 κυκλοφορήσαμε ένα single με τίτλο “Σπασμένη Λεπίδα”. Είναι η πρώτη δουλειά από μια σειρά από singles τα οποία θα κυκλοφορήσουμε μέσα στο 2018 και φυσικά προπομπός της τέταρτης ολοκληρωμένης δουλειάς μας την οποία και έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε.

Rationalistas Official Facebook Page :
https://www.facebook.com/Rationalistas

Rationalistas Official YouTube Channel :
https://www.youtube.com/channel/UCs7FB0WTt__UdWfZplo6jEg

Innersense Productions Official Facebook Page :
https://www.facebook.com/we.are.INNERSENSE/